Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Havutça: Bu Hükümetin Yol Hizmetleri Ayıplı”

Havutça:  Bu Hükümetin Yol Hizmetleri Ayıplı”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP hükümetinin icraatlarından birisinin de ayıplı yol hizmeti olduğunu söyleyerek...

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP hükümetinin icraatlarından birisinin de ayıplı yol hizmeti olduğunu söyleyerek, yol yapım ve onarım çalışmalarından kaynaklı nedenlerden ötürü meydana gelen kazalardan AKP hükümetini sorumlu tuttu.  
CHP`li Havutça, Balıkesir`in yol yapım ve onarım çalışmaları ile ilgili TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan`ın yanıtlamasını istediği önergesinde "Hükümetiniz icraatlarından birisi de `ayıplı yol` hizmettir" diyen Havutça, Balıkesir`de yaşanan kazalardan ve ölümlerden AKP hükümetini sorumlu tuttu. Eski Bakan Binali Yıldırım`ın Balıkesir`deki yol yapım ve onarım çalışmaları hakkındaki sorularına yanıt veremediğini belirten Havutça, "Bu soruların bir çoğu yol yapım ve onarım çalışmalarının denetimi ile ilgili olmakla birlikte; Balıkesir ve ilçelerinde bu çalışmalar nedeniyle meydana gelebilecek kazalara karşı uyarı ve bölge halkının şikayetlerinin dikkate alınması, Bakanlığınızın yaptığı çalışmaların da TBMM dolayısıyla halk tarafından denetlenmesi amacıyla Bakanlığınıza yönlendirilmiş sorulardır" dedi.
Havutça`nın yanıtlanmasını istediği sorular ve önergesinde yer verdiği görüşler şöyle: 
Hükümetiniz icraatlarından birisi de "ayıplı yol" hizmettir. Çünkü, sizden önceki sayın Bakan ve şimdi de partinizden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayınız Binali Yıldırım "hizmetin adı budur" dediği, 2 Mart 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte toplu açılış töreninde, Balıkesir- Bigadiç, Balıkesir- Edremit, Küçükkuyu- Altınoluk, Akçay-Edremit yollarının 2013 yılı itibariyle tamamlanacağı ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği bilgisini verdiği Balıkesir yollarımızda bu yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ne yazık ki can kayıplarına, yaralanmalara ve büyük maddi hasarlara yol açan kazalar meydana gelmektedir.  
Bunun yanı sıra Sayın Yıldırım, Balıkesir ve ilçeleri ile ilgili yol yapım ve onarım sorunları ile ilgili 27 Eylül 2011 tarih 7/456 sayılı Manyas-Gönen yol bakım ve onarım çalışmaları hakkında, 22 Mayıs 2012 tarih 7/4690 sayılı Balıkesir Havran bölünmüş yolundaki güvenli ulaşım hakkında, 15 Mayıs 2013 tarih 7/24419 sayılı Balıkesir`in tüm yapım aşamasındaki yolları hakkında sorularıma yanıt veremedi. 
Bu soruların bir çoğu yol yapım ve onarım çalışmalarının denetimi ile ilgili olmakla birlikte; Balıkesir ve ilçelerinde bu çalışmalar nedeniyle meydana gelebilecek kazalara karşı uyarı ve bölge halkının şikayetlerinin dikkate alınması, Bakanlığınızın yaptığı çalışmaların da TBMM dolayısıyla halk tarafından denetlenmesi amacıyla Bakanlığınıza yönlendirilmiş sorulardır.  
Nitekim, Bakanlığınız görev alanındaki yapımı ve onarımı süren Balıkesir yollarından Dursunbey Dada ve Naipler Köyleri Mevkilerinde ölümlü kazalar yaşandı. Son olarak 29 Aralık 2013 tarihinde Edremit E-87 karayolunda 5 metre derinliğindeki yol üzerindeki çukura önlem alınmadığı için 2 araç aynı anda düştü. 
Yaşanan bu kazalardan ve ölümlerden hükümetiniz sorumludur. Bu nedenle; 
1. Balıkesir - Kütahya karayolunun 2010 yılında başlayan yol çalışmaları hangi aşamadadır?  Dada ve Naipler Köyleri Mevkilerinde bulunan ve çok sayıda ölümlü kazaların yaşandığı tehlikeli virajlarla ilgili çalışmalar ne zaman bitirilecektir? 
2. Son olarak 29 Aralık 2013 tarihinde Edremit E-87 karayolunda 5 metre derinliğindeki yol üzerindeki çukura önlem alınmadığı için 2 araç aynı anda düşmüştür. Yol güvenliğini sağlanmasından sorumlu Bakanlığınız neden bu görevini yerine getirememiştir?
3. Biten ya da 2013 bitirilmesi planlanan Balıkesir il ve ilçelerinin yol projelerini denetliyor musunuz? Denetliyorsanız bu denetimler nasıl gerçekleştirilmektedir ki yeni yapılmış ve kullanıma açılmış yollar çökebilmektedir?
4. Balıkesir-Edremit yolunun arasındaki yol yapım çalışmaları devam ederken yolun 10 km`deki çalışmalar yeni bitmiş olmasına rağmen yol neden çökmüştür? Yüklenici firmanın ve Bakanlığınızın bu konudaki hassasiyeti ve çalışmaları nelerdir?
5. Balıkesir yolları için harcanan ödenek miktarının artmış olması Bakanlığınız tarafından yolların kullanım kalitesinin artmış olduğunun göstergesi olarak değerlendirilmektedir?
6. Gönen-Yenice yolu Bandırma Körfezini Edremit Körfezine bağlamaktadır. Bu turizm yolunun yapım ve onarım çalışmaları hangi aşamadadır?
7. Bandırma, Susurluk Ayrımı-Manyas arasında, Balıkesir-Savaştepe arasında, Balıkesir-Bigadiç arasında, Bandırma-Susurluk yolunun 21-22.km.leri arasında dolgudaki oturmanın onarımı, Susurluk-Balıkesir yolunun 31-32.Km.leri arasında heyelan düzenleme çalışmaları, Susurluk-Balıkesir yolunun 22-26.km.leri arasında üst yapı çalışmaları hangi tarihte bitirilecektir?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false